Tuki
Uutisia / 02.06.2017

Tulevaisuuden supersankari mahdollistaa älykkäät sopimukset

Meillä on unelma. Se on enemmän kuin vain ykkösiä ja nollia.

Moni asiakaspolku sujuu verkossa jo melkein täydellisesti, kun viimeisetkin paperille kirjoitetut aakkoset muuttuvat koodiksi pilvipalveluiden ihmeellisessä maailmassa. Tämä on kaiketi digitalisaatiota sellaisena, kuin me sen nykyhetkessä ymmärrämme. Mutta se on vasta alkupiste. Sähköisen allekirjoituksen supersankari SignHero taistelee nyt jo täysverisesti paperihaavoja vastaan.

Syksyllä sankari saa lisäenergiaa, kun maailman ensi-iltaan saapuu SelfieSign. Se on ensimmäinen globaali ratkaisu allekirjoittaa, vahvistaa tai leimata digitaalista materiaalia turvallisesti ja helposti. SelfieSign tuo pöytään kaksi keskeistä elementtiä:

1) Kahden sekunnin video sinusta juuri sillä hetkellä, kun allekirjoitat tai vahvistat minkä tahansa sopimuksen. Tähän ei tarvita robottia tai uutta ihmelaitetta, vaan hyödynnämme puhelimesi, tablettisi tai kannettavasi olemassa olevaa tekniikkaa. Me tallennamme videon, jotta sopimuksen osapuolet voivat tarvittaessa vahvistaa allekirjoittajien henkilöllisyyden.

2) Tallennamme kryptatun (digitaalinen salakirjoitus) datan eli videon, palvelinallekirjoituksen ja aikaleiman blockchain-alustalle. Näin ei tarvitse enää luottaa vain palveluntarjoajan järjestelmään, kun tietää blockchain-teknologian suojelevan datan muuttumattomuutta.

Nämäkin ovat vasta taaperoikäisen supersankarin ensi askeleita, sillä kaikessa edellä mainitussa on edelleen kysymys vain analogisen todellisuuden siirtämisestä bittimaailmaan. Teknologian ja automaation hyödyt tulevat kunnolla käyttöön seuraavassa vaiheessa, jossa blockchain mahdollistaa älykkäiden sopimusten tekemisen ja tekoäly helpottaa niiden käyttöä. Tällaiset sopimukset hoitavat automaattisesti transaktiot ilman turhia välikäsiä.

Esimerkiksi raha, käyttöoikeudet tai soittolistat siirtyvät osapuolten välillä sopimuksen ehtojen täyttyessä ilman, että ihminen lähettää sähköpostia tai käynnistää prosessia. Tämä vähentää virheitä ja säästää kaikkien aikaa. Näin myös esimerkiksi asuntojen vuokraaminen, autojen yhteiskäyttö ja palveluiden vaihto sujuvat nopeasti ja kitkattomasti. Alusta mahdollistaa myös tekoälyn hyödyntämisen vaikkapa vaikeaselkoisten vakuutussopimusten tulkinnassa. Tulevaisuudessa asiakirjalta voi suoraan kysyä ”korvaako vakuutukseni tapahtuman?”.

Tulevaisuudessa supersankarimme elää alustalla, jossa muut radikaalit, idealistit ja kokeilijat voivat tarjota omia palveluitaan. Se on tulevaisuus, jossa ykköset ja nollat muuttuvat 10x-jutuiksi.

Share with: